Sokcho verklaart zichzelf tot 'Wereldwijde Workation Hoofdstad'

November 29, 2023

Sokcho, een stad aan de Koreaanse oostkust, heeft zichzelf uitgeroepen tot de 'Wereldwijde Workation Hoofdstad'. Dit initiatief is gericht op de creatie van een resort-stad waar mensen kunnen werken en tegelijkertijd vakantie kunnen vieren.

Workation, een samentrekking van work en vacation, duidt op een nieuwe trend waarbij werk en ontspanning samenvallen in typische vakantiebestemmingen zoals bergachtige gebieden en stranden.

Op 27 november hield de stad Sokcho een verklaringsceremonie bij Cheongchojeong Pavilion om te reageren op en leiding te geven aan de vraag naar werkvakanties.

Tijdens het evenement werden overeenkomsten en verklaringen voor de werkvakantie-initiatieven van volgend jaar voorgedragen in samenwerking met deelnemende bedrijven en belanghebbenden.

Na de COVID-19-pandemie zijn werkvakanties opgekomen als een nieuwe reistrend.

De stad werd geïdentificeerd als een gebied met een hoog groeipotentieel en voorkeur voor werkvakanties, met name uitblinkend in de categorie 'resort-stijl'.

De resultaten van de Sokcho Werkvakantie-initiatief van dit jaar, uitgevoerd door samenwerking tussen de Gangwon Tourism Foundation en de Seoul Economic Development Agency, toonden aan dat 117 bedrijven en 26.220 deelnemers deelnamen aan verschillende programma's.

Sokcho is van plan om 'Werkvakantie in Sokcho'-programma's verder te promoten, afgestemd op verschillende deelnemerstypes, waaronder solo, collegagroepen en gezinsgerichte werkvakanties.

Door gebruik te maken van de overvloed aan hotels en resorts, is Sokcho van plan programma's die gebruik maken van deze faciliteiten te integreren met projecten zoals de creatie van de Seorak-dong Arts Street bij de ingang van Mt. Seorak.