Air France biedt vanaf 2025 gratis Starlink-wifi aan boord

September 18, 2024

Air France heeft aangekondigd dat het vanaf de zomer van 2025 gratis ultrasnelle wifi zal aanbieden op al haar vluchten, mogelijk gemaakt door een samenwerking met Starlink, het satellietinternetbedrijf van Elon Musk. Deze service zal stapsgewijs worden uitgerold en is beschikbaar voor alle passagiers, ongeacht de reisklasse.

De keuze voor Starlink betekent dat reizigers kunnen rekenen op een stabiele en snelle internetverbinding, wat vooral voor zakelijke reizigers een grote plus zal zijn. Hierdoor wordt het eenvoudiger om tijdens de vlucht productief te blijven, e-mails te beantwoorden, videovergaderingen bij te wonen of gewoon toegang te hebben tot de benodigde online tools.

Deze stap van Air France sluit aan bij een bredere trend in de luchtvaartsector, waar steeds meer luchtvaartmaatschappijen investeren in wifi-diensten om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen. Het biedt zakelijke reizigers de kans om ook tijdens hun reis verbonden te blijven en hun tijd in de lucht optimaal te benutten.