120 bestemmingen op Brussels Airport voor het winterseizoen

October 27, 2020

Het winterseizoen in de luchtvaart ging op 25 oktober van start. En ook al is het een ongewoon jaar, toch is er een rijk en gevarieerd aanbod met maar liefst 120 Europese en niet-Europese bestemmingen. Brussels Airport wil reizen vooral veilig laten doorgaan, mede dankzij het beschikbaar stellen van de tests voor het vertrek die nodig zijn voor vele bestemmingen.

Het winterseizoen in de luchtvaart is officieel begonnen. Niet minder dan 40 luchtvaartmaatschappijen zullen ongeveer 450 vertrekkende vluchten per week uitvoeren naar 120 bestemmingen. Een belangrijke partner daarbij is Brussels Airlines, de home carrier die meer dan 50 bestemmingen aanbiedt, waaronder 16 intercontinentale bestemmingen.

TUI vliegt op zijn beurt naar meer dan 30 bestemmingen en Ryanair biedt 14 routes aan. Op de lange afstand zijn intussen steeds meer luchtvaartmaatschappijen weer actief op Brussels Airport, waaronder Air Canada, United Airlines, Emirates, Etihad, Qatar Airways, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines en Rwandair.

 

Nieuwe bestemmingen

Afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen worden deze winter ook nieuwe bestemmingen verwacht in het aanbod van Brussels Airport. Wat de skibestemmingen betreft, vliegt TUI naar Kittila en Kuusamo in Finland, Finnair naar Kittila en Transavia naar Innsbruck (Oostenrijk).

 

Er veilig tussenuit via Brussels Airport

Ook in de huidige context kan reizen aangenaam en veilig verlopen. Op Brussels Airport zijn heel wat voorzorgsmaatregelen genomen om de sociale afstand en hygiëne te waarborgen. Ook tijdens de vlucht zorgen de luchtvaartmaatschappijen met onder meer HEPA-filters die de lucht elke twee tot drie minuten vernieuwen, voor veilige omstandigheden. Reizen met het vliegtuig betekent dus geen bijkomend risico voor wie de maatregelen volgt en toepast.

Voor een toenemend aantal bestemmingen heb je vandaag een negatief testcertificaat nodig. Passagiers kunnen hiervoor in het COVID Test Centre op Brussels Airport terecht, men kan daar een PCR test laten afnemen om het certificaat te bekomen. Naast de huidige reisbeperkingen, blijft het toepassen van de voorzorgsmaatregelen tijdens de reis en op bestemming, de belangrijkste voorwaarde voor een zorgeloze vakantie. Informeer u steeds over de laatste reisadviezen via https://diplomatie.belgium.be/nl.